Actualitate

REVOLTĂTOR: Și-au bătut joc de mii de mineri și energeticieni

Este oficial! Legea prin care USR-ul lui Miruță le promitea miilor de mineri și energeticieni că vor ieși la pensie în acest an, dacă au împlinit 52 de ani, a fost o minciună, o bătaie de joc. Casa Județeană de Pensii Mehedinți a dat primele decizii de respingere la începutul acestei săptămâni, iar informația a fost dată publicității chiar de unul dintre salariații care au protestat șase luni în Piața Prefecturii Gorj pentru această lege.

Este vorba de Vasile Tivig, care a susținut în ultimele săptămâni că legea este aplicabilă, iar acum îi acuză pe funcționarii Casei de Pensii de făcături. „Ele au fost emise într-un timp foarte scurt de la depunere, 10-12 zile, deși în primele 30 de zile se mai pot depune documente la dosar! Invocă un articol din Legea 127/2019, „Legea Olguța”, care este PROROGATĂ până la 01.09.2023! Cel mai important, au fost prelucrate pe un program actualizat ultima oară la data de 10.06.2021! Ori, Legea 197/2021, cea care recunoaște CONDIȚIILE SPECIALE DE MUNCĂ și pentru lucrătorii din C.E. OLTENIA, a fost votată la data de 16.06.2021 și a fost promulgată o lună mai târziu, pe data de 16.07.2021!. Deci, din punctul meu de vedere, pare o «făcătură». Vă vom informa după-amiază cu rezultatele dezbaterilor de la Ministerul Muncii!”, a transmis liderul de sindicat.

În mod evident, legea a avut ca scop scoaterea acum la pensie a minerilor și energeticienilor, în contextul reducerii activității acestui sector de activitate.

Useriștii au urmărit în primul rând închiderea companiei, nu au avut ei grija oamenilor. Dacă aveau strict grija angajaților, era loc de consultare și de atașat absolut orice amendament prin care să evite situația actuală. Ticăloșii au știut exact ce fac și, din păcate, în loc să meargă pe o coabitare, au preferat să ducă lucrurile într-un cap de pod! 

Mai mult decât atât, alt lucru grav, au mai și dezbinat angajații, fiind știut bine faptul că au existat nenumărate tensiuni în urma opiniilor unora sau altora. Gafă!!! Spun gafă fiindcă și de data aceasta minerii au preferat să-i pupe pe unii și pe alții să-i înjure, prematur. Gafă!! Te faci frate cu dracu până treci puntea, ulterior poți să pupi și să porcaiesti pe cine vrei. 

Din păcate, avem la acest moment deciziile de respingere date de Casa de Pensii, ceea ce arată că a fost doar o mare mizerie, o manipulare.

Și s-a știut din ziua adoptării legii că nu este aplicabilă. Le-a spus-o deputatul Adrian Solomon, care a insistat în plen să fie adoptat un amendament, fără de care legea ar fi fost o păcăleală. Uite că se confirmă. Dar ce rost avea să luăm de bun ce zice ăla? Nu îl agreăm nici pe el și nici culoarea politică. Henț!!

De-al dracu ce sunt, pun iar amendamentul lui Solomon prin care cerea ca în lege să scrie explicit că “Este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au desfăşurat activităţi dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. i), în locurile de muncă încadrate conform legislaţieianterioare în grupa I de muncă", dar acesta a fost respins, pe motiv că “Nu sunt identificate sursele de finanţare ale majorărilor de cheltuieli necesare aplicării măsurii propuse”. Nu arată această respingere că s-a știut de atunci că legea nu este cea cerută de mineri și energeticieni? S-a știut!

Și deputatul liberal Gheorghe Pecingină a criticat proiectul, dar l-a votat. “În ceea ce privește această lege, vă spun din start, este o lege proastă. Eu o voi vota pentru că are un principiu de care trebuie să ținem cont și anume reducerea vârstei de pensionare. Dar, modul în care a fost redactată, și aici subscriu la ceea ce a spus domnul Solomon, are multe carențe. Eu o voi vota, ca și o parte din colegii mei liberali, dar vă spun că această lege va crea probleme pe viitor”, a spus Pecingină în ziua adoptării legii. Tot o ticăloșie văd și aici și vă spun de ce.

Adevărat că au fost înjurați pe paginile de socializare, înjurați de cei care credeau că lumina vine de la Miruță. Ok. Păi și eu, ca om politic, factor de decizie, grija asta am? Trebuia să nu accepte fără amendamente!!!! Ce rău puteau face? Nu acceptă amendamentele doar pentru că vin de la alt partid? Fără jenă o spun, ăștia sunt boschetari, nu politicieni. Dacă de la speciile ăstea cineva mai speră la progres, înseamnă că ori este tâmpit, ori căpetenie de tâmpiți. 

Una peste alta, hai măcar acum să nu fim ipocriți și să nu dăm vina pe niște funcționari de la Casa de Pensii. Politicienii, ei sunt cei care au făcut o lege care se poate interpreta și pe dos, poate din prostie, poate cu intenție.

Tardiv și nu vreau să închei fără să o spun din nou. Este cea mai mare manipulare și mizerie la care am asistat în ultimii ani. 

Dacă minerii nu au reacție, să-mi fie cu iertare... dar își merită soarta.

Vizualizări: 5,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: