Actualitate

Rușeț: Să vedem care vor fi soluțiile la primele dosare

Administrația Complexului Energetic Oltenia nu știe încă dacă legea care a redus vârsta de pensionare a salariaților din carierele miniere și termocentrale la 52 de ani este aplicabilă.

“Trebuie să așteptăm să vedem care vor fi soluțiile la primele dosare care s-au depus de către colegii noștri la Casa de Pensii, pentru a vedea cum mergem în continuare cu reorganizarea Complexului Energetic Oltenia”, a spus Ion Rușeț, consilier al Directoratului.

Rușeț a spus că sunt sute de salariați care au primit adeverințe în ultimele săptămâni. “Nu știm dacă au depus dosarele, nu putem avea noi o evidență, dar știm că o mare parte au făcut solicitările de pensionare”, a mai spus Rușeț la Tele3.

Acesta susține că această incertitudine afectează procesul de reorganizare: “Când ai o situație, poți să faci anumite permutări de personal. Președintele Directoratului a spus că își dorește ca în continuare să funcționeze toate cele patru termocentralele. Să vedem și cum, în funcție de această situație”.

Cele mai multe cereri sunt la termocentralele Turceni, Craiova II și Ișalnița, unde salariații au avut condiții normale de muncă și se pensionau până acum la vârsta standard, pe când la Rovinari s-au pensionat deja cei peste 55 de ani, pentru că aveau condiții deosebite. Cu toții vor fi pe viitor încadrați în condiții speciale.

Vizualizări: 4,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: