Actualitate

Primii investitori care vor să cumpere termocentrala Mintia

Un consorţiu de firme sud coreene este interesat de achiziţionarea Termocentralei Mintia, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Judeţului Hunedoara.

„Grupul de firme din Coreea de Sus, format din companiile AKEDA, Hyunday - Power Systems şi BKB, intenţionează să cumpere şi să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producţia de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan şi panouri fotovoltaice. În acest sens, reprezentanţii consorţiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Ministerul Energiei după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocentrală”, a informat, luni, Prefectura Judeţului Hunedoara. 

O delegaţie a consorţiului a avut întâlniri cu conducerea Prefecturii Judeţului Hunedoarei şi cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara. 

La sfârşitul lunii iulie, Termocentrala Mintia a intrat în conservare, după ce aproape 700 de salariaţi ai acesteia au fost disponibilizaţi. Termocentrala nu mai producea energie electrică şi termică din februarie, din lipsă de cărbune.

Vizualizări: 3,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: