Social

Hidranții de la Rânca, verificați de pompieri

Pompierii gorjeni au luat, azi, la verificat hidranții din zona montană Rânca. Au fost făcute astfel de verificări și luna trecută, dar pompierii au vrut să se asigure că aceștia sunt funcționali. Până acum, nu au descoperit probleme. În paralel, mai mulți pompieri militari au continuat acțiunea de informare și prevenire a incendiilor.

De Revelion, pompierii au dislocat o autospecială și o ambulanță SMURD. Acestea vor rămâne în stațiune până după sărbători. Salvatorii vor să fie siguri că vor interveni cât mai rapid în caz de urgență. "E foarte bine că se întâmplă asta mai ales că noi, cabanierii, am cerut asta de multe ori. E nevoie aici de mașină de pompieri. Dacă se întâmplă ceva, Doamne, ferește, până vin ei de la Novaci, nu arde doar o cabană. Și așa e foarte complicat pentru că unele străzi nu sunt accesibile pentru că nu au fost asfaltate deloc", a spus un cabanier. 

Pompierii au făcut o acțiune de informare și prevenție. Au mers în cabane, au discutat cu proprietarii, cu turiștii și le-au spus ce au de făcut ca să evite o tragedie. Nereguli nu au fost identificate, iar cabanierii dau asigurări că toate regulile sunt respectate si că oaspeții sunt în siguranță. "Avem stingătoare verificate, instalația electrică e verificată, totul e în regulă", a spus un alt cabanier din Rânca.

"Efectuăm acțiuni de informare preventivă la unitățile de cazare, cu mare accent pe cele din stațiunea montană Rânca, încercând să purtăm discuții constructive cu administratorii acestor tipuri de construcții despre riscuri și despre comportamentul și măsurile pe care trebuie să le adopte în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență. Preventiv, am dislocat din cadrul instituției noastre atât o autospecială de stingere cu apă și spumă, cât și o ambulanță SMURD care vor deservi stațiunea montană Rânca pe perioada acestei minivacanțe", a transmis ISU Gorj.

Mii de turisti vor petrece Revelionul în zona Rânca.

Vizualizări: 455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: