Actualitate

Revoltați pe creșterea propusă de directorii CEO: E departe, departe de solicitări!

Primele discuții între sindicate și administrația Complexului Energetic Oltenia au stârnit multe nemulțumiri în rândul salariaților. Compania nu e dispusă să ofere o creștere salarială prea importantă. Liderul de sindicat Jan Popescu spune chiar că propunerea Directoratului „e departe, departe” de solicitările sindicaliștilor.

“Directoratul a luat în calcul o creștere a veniturilor, dar o creștere departe, departe de solicitările pe care Sindicatul Mine energie și Federația Univers le au în vedere în acest an. În privința numărului de personal, aici e un lucru îmbucurător. Nu vor părăsi în acest an această companie decât salariații care se vor pensiona la cerere”, a declarat sindicalistul Jan Popescu.

Iar asta înseamnă circa o mie de angajați care vor pleca din companie în 2024. În ceea ce îi privește pe cei 1800 de salariați cu contracte de muncă pe termen determinat, aceștia vor mai rămâne în companie în acest an.

Jan Popescu a mai declarat, la Radio Infinit, că va ajunge cu negocierile până la ministrul Energiei și la Consiliul de Supraveghere al companiei astfel încât să fie aprobată majorarea salarială pe care o solicită liderii de sindicat.

“Să trateze cu responsabilitate aceste negocieri. Noi nu ne vom opri până nu vom obține creșteri salariale indiferent de ce se va întâmpla în viitor. Munca colegilor mei mineri și energeticieni trebuie răsplătită. Toți indicatorii din buget vor fi puși în așa manieră încât munca colegilor mei să fie răsplătită. Vom purta discuții cu președintele CS, cu ministrul Energiei așa cum am purtat și în ultimii ani”, a declarat sindicalistul Jan Popescu.

Vizualizări: 2,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: