Social

Cum sunt amendate firmele din Gorj

O firmă din Gorj, care deține un fast-food în Târgu Jiu, a contestat în instanță amenda primită de la Direcția Sanitar Veterinară. Amenda a fost dată pentru că faianța nu mai era întreagă pe perete, iar inspectorii au constatat din ochi că e mizerie, fără a colecta probe.

Firma a fost verificată în luna mai a anului trecut, când inspectorii sanitar-veterinari au constatat mai multe nereguli, cum ar fi lipsa de igienă a aparaturii frigorifice și zone pe perete fără faianță. Personalul nu ar fi avut echipament de protecție și fișe de sănătate, o altă constatare fiind faptul că nu exista spațiu pentru a curăța cartofii.

Deficiențele referitoare la faianță mai fuseseră constatate și la un control care a avut loc în februarie 2020.

Reprezentanții firmei au susținut în instanță că, la primul control, cei doi inspectori au cerut să fie pusă faianță pe porțiunile lipsă, ceea ce au și făcut. La al doilea control, inspectorii au cerut ca faianța să aplicată pe întreaga suprafață, revenind după șapte zile, când au constatat că măsura a fost îndeplinită.

Firma speră să scape de amendă în instanță, mai ales că presupusa mizerie a fost constatată “pe baza unor constatări personale, fără a se preleva probe de laborator, fără a se efectua fotografii care să ateste starea de fapt reală”.

Mai mult, firma a contestat și suspendarea activității, care fusese dispusă de DSVSA Gorj.

Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: