Actualitate

Nemulțumiți de bugetul CE Oltenia

Sindicaliștii care au primit proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 sunt nemulțumiți de cifre. Compania l-a prezentat liderilor de sindicat, la finalul săptămânii trecute.

Cei de la Federația Națională Mine Energie au cerut explicații suplimentare în scris Directoratului după ce au analizat cifrele din bugetul propus de companie pentru acest an.

FNME a cerut să afle exact ce energie și ce preț au previzionat șefii companiei.

La capitolul care privește cheltuielile previzionate de directori, se bat cap în cap informații dacă e analizat și bugetul pe anul trecut. Într-o adresă semnată de Dumitru Pîrvulescu, FNME spune că, în 2024, sumele sunt mai mari decât cele de anul trecut. “Pentru comparabilitate, se constată, pentru anul 2023, un grad de realizare a cheltuielilor cu bunuri și servicii, în medie, între 40-80%. Exemplu: cheltuieli cu materiale consumabile 51%, cheltuieli cu întreținerea și reparațiile 41%, cheltuieli cu transportul de bunuri și persoane 66% etc. Ca o consecință, sumele propuse pe 2024, prin raportarea la cele realizate în 2023, par mari, ceea ce ne face sceptici în privința realității sau corectitudinii datelor, întrucât este puțin probabil ca, având mai puțini bani și o situație regresiv în piața producătorilor de bunuri și servicii pentru C.E.O., să avem creșterile prezentate în proiectul de BVC la capitolele acestea de cheltuieli. Aceste creșteri sau descreșteri se pot justifica dacă se prezintă Programul Anual de Achiziții, Programul Anual de Investiții, situația contractelor în derulare, note de fundamentare”, transmite federația.

În plus, sindicaliștii spun că e loc pentru creșteri de venituri pentru mineri și energeticieni. “Considerăm că posibilitățile financiare nu impun restricții pentru a negocia drepturile salariaților, având în vedere indicele general al prețurilor comunicat de INSSE care este de 110,4% și indicele de creștere a productivității muncii fizice de 124%”, se mai notează în adresa transmisă directorului Plaveti.

Vizualizări: 1,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: