Politică

Reacție comună a președinților consiliilor județene din Oltenia - DOCUMENT

Președinții Consiliilor Județene din Oltenia au adresat o scrisoare președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, premierului Florin Cîțu, ministrului Transportului și Infrastructurii, Cătălin Drulă, și ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. Aceștia atrag atenția asupra consecințelor extrem de grave pe care le va avea excluderea unei întregi regiuni de la finanțarea prin PNRR.

Investițiile cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea sunt infime comparativ cu alte regiuni.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, spune că regiunea riscă să fie izolată: „Oltenia riscă să rămână izolată de Europa din cauza lipsei de viziune pe care o au cei care au elaborat Planul Național de Redresare și Reziliență. Investițiile cuprinse pentru cele cinci județe ale regiunii Oltenia sunt infime, comparativ cu planurile mărețe pe care alte regiuni au reușit să le treacă pe lista care va fi înaintată de Guvern la Bruxelles”.

Cosmin Vasile a exemplificat cu faptul c[ Drumul expres Craiova-Lugoj nu există pe această listă.

“Dezvoltarea economică și socială a celor cinci județene va avea de suferit dacă sud-vestul României nu o să fie legat de vestul țării și de întreaga Europă, prin infrastructură de transport. Acest avertisment ar putea deveni realitate în mai puțin de un an, termenul până la care traseul autostrăzii Budapesta-Belgrad-Sofia va fi finalizat. Mai mult, artera rutieră care leagă Timișoara de vama Moravița a fost prinsă în proiectul Programului Operațional de Transport. Odată cu finalizarea acestor două tronsoane de drum, podul Calafat-Vidin nu va mai reprezenta o alternativă pentru tranzitul dinspre Europa către țările aflate la sud de Dunăre și își va pierde importanța”, a scris președintele CJ Dolj.

Vizualizări: 1,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: