Politică

Cinci mii de liberali vor alege noul șef al PNL

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că data propusă pentru Congresul formaţiunii este 25 septembrie, iar numărul total de delegaţi va fi de 5.000.

"Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegere în PNL. Data propusă pentru Congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi, care cuprinde delegaţii aleşi de filialele judeţe şi de sector şi delegaţii de drept, numărul total de delegaţi va fi de 5.000 de delegaţi. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerilor PNL la toate nivelele”, a afirmat Orban.

Alegerile la nivel de județe vor începe peste câteva zile. "Ca şi calendar propus, în perioada 1 iunie - 15 iunie vor avea loc adunările generale ale autorităţilor locale care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iunie - 10 august vor avea conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă, conform statului PNL, de 45 de zile pentru campania pentru Congres, adică echipele care candidează, candidaţii individuali sau echipele care susţin candidaţii la preşedinţie se duc în filialele judeţene după alegeri, îşi prezintă moţiunea, urmând ca filialele judeţene să hotărască pe cine sprijină”, a explicat liderul PNL. 

Cel mai probabil vor fi doi candidați la congres, actualul președinte Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, dar nu este exclusă și o a treia candidatură. 

Vizualizări: 1,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: