Politică

Pecingină, mesaj pentru Directoratul CEO: Să plece acasă!

Situație paradoxală la Complexul Energetic Oltenia. Guvernul a aprobat un Buget de venituri și cheltuieli care permite creșterea veniturilor angajaților, dar Directoratul ezită să semneze actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Șefii companiei vor precizări de la Ministerul de Finanțe, deoarece reglementările în vigoare sunt stricte cu privire la creșterea salariilor în companiile de stat cu pierderi.

Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, le transmite celor din Directorat să plece acasă dacă nu își asumă semnarea Actului Adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

“Înțeleg că cei din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, mai puțin președintele, Daniel Burlan, nu doresc să semneze Actul Adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru mineri și energeticieni și mai așteaptă un răspuns de la Ministerul de Finanțe pentru a vedea dacă pot crește veniturile angajaților. Domnilor, aici este vorba și despre asumare și citirea legii, mai exact Art. 48 din Legea 500. Nu trebuie ca la fiecare hop pe care îl întâmpinați să bateți la ușa ministerelor, ci trebuie să vă asumați poziția pe care o ocupați și să dovediți că meritați remunerația încasată lunar de la companie”, a transmis Pecingină.

Deputatul l-a felicitat pe președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, singurul care și-a asumat să semneze actul adițional. Celorlalți doi - Constantin Bălășoiu și Lăcrămioara Pințea - le transmite să plece acasă.

Guvernul a aprobat pentru CE Oltenia un buget în care cheltuielile cu personalul vor fi de 1.164.460.000 lei, la fel ca anul trecut, în timp ce numărul de salariați va scădea cu peste o mie. La finalul anului, compania va mai avea 11.299 de salariați.

Vizualizări: 5,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: