Eveniment

Razii în trafic! Șoferi prinși drogați la volan

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au acționat pe raza județului, în perioada 4-11 august, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive și a băuturilor alcoolice. Cu această ocazie, doi șoferi au fost prinși drogați la volan.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Arcani au identificat, în trafic, un bărbat de 27 de ani, din comuna Runcu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Jaleșului, din comuna Arcani.

Șoferul avea suspendat dreptul de a  conduce vehicule pe drumurile publice, fiind depistat de polițiști, conducând sub influența substanțelor psihoactive. 

În acest caz, a fost solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier din Gorj. În urma testării acestuia cu aparatul DrugTest, s-a stabilit că bărbatul a condus autoturismul sub influența substanțelor psihoactive. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de probe biologice.

La aceeași dată, polițiștii s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat de 52 ani din comuna Runcu a condus o autoutilitară, pe strada Aleea Jaleșului din comuna Arcani, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a indicat prezența în organism a unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Și acesta a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de probe biologice. Față de șofer, polițiștii au extins cercetările și pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. ”Precizăm faptul că principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave este viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor și a biciliștilor, precum și consumul de alcool și substanțe psihoactive. Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru polițiștii gorjeni, motiv pentru care astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare”, a transmis IPJ Gorj. 

 

În perioada de referință, polițiștii gorjeni au constatat, în flagrant delict, 13 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 5 infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 4 infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care nu deține permis de conducere sau are suspendat acest drept, 2 infracțiuni de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive, o infracțiune de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și o infracțiune de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Vizualizări: 2,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: