Eveniment

Au dat bani grei pe telefoane contrafăcute

Nouă persoane au fost reținute miercuri de Poliţia Capitalei, fiind cercetate penal sub acuzaţia de înşelăciune, după ce au vândut telefoane mobile contrafăcute. Zeci de ”clienți” au fost păcăliți în acest caz, care au scos din buzunar și 6000 de lei pentru cumpărarea unor replici de telefoane de ultimă generație.

Prejudiciul în acest caz se ridică la 250.000 de lei. Miercuri, poliţişti au efectuat zece percheziţii în Capitală şi au dus la audieri mai mulţi suspecţi, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fals şi uz de fals. 

Ancheta poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice-Sector 5 a arătat că, începând cu anul 2018 până în prezent, 20 de persoane ar fi înşelat aproximativ 70 de cumpărători, cărora, în urma postării unor anunţuri pe un site, le-ar fi vândut telefoane mobile, cu preţuri cuprinse între 3.000 de lei şi 6.000 de lei. Le prezentau facturi de achiziţie de la firme de profil, iar întâlnirile ar fi fost realizate în zone retrase, fiind predată, în fapt, o replică de telefon, într-o cutie sigilată ce părea a fi originală.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, iar joi urmează să fie prezentate magistraţilor cu propuneri legale. Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. 

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: