Actualitate

Răspuns halucinant după selecția pentru șefii CEO: Interviurile sunt secrete

Situația o ia rău pe arătură în ce privește selecția membrilor Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Consiliul de Supraveghere a cerut firmei Arc Consulting să-i pună la dispoziție interviurile cu candidații care au făcut contestație după această procedură. A primit un răspuns halucinant: Interviurile sunt secrete.

 

Daniel Burlan, fostul manager al companiei, a dezvăluit cum Consiliul de Supraveghere a vrut să vadă interviurile candidaților care au contestat selecția, dar firma Arc Consulting i-ar fi răspuns că acest lucru e imposibil pentru că totul e secret. Interviurile cu toți candidații au fost filmate și înregistrate audio și video.

 

Burlan s-a declarat stupefiat și pentru că selecția a continuat fără să se fi rezolvat cele zece contestații. Fostul manager a mai dezvăluit și cum s-au dat punctele candidaților. Pe ochi frumoși, cu dedicație clară.

 

“Selecția a continuat. Am suspiciuni: De ce urgența aceasta? Ei au prelungit contractul cu 60 de zile. Erau în termen. Patru competențe care puteau fi analizate din CV, nu din altă parte. Expertiză management, îl iei din CV. Mie îmi dai 3 puncte, la alți doi membri tot 3 puncte. Niciunul nu are atâta vechime. Și la unul 5 puncte. După aceea, la cunoștințe despre sectorul de activitate, mie îmi dai 2,4 puncte și la ceilalți câte 4 puncte. La cunoștințe de management, mie îmi dai 2 puncte, la ceilalți 4 și 5 puncte. Experiența în negocieri. Am negociat toate contractele colective de muncă în perioada SNLO 2006 – 2012, la CEO între 2020 – 2024. Nu știu dacă ceilalți candidați au negociat ceva. Mie îmi dai 2 puncte, la ceilalți câte 4. Am întrebat membrii CS dacă au ascultat interviurile: Nu, că sunt secrete. ARC nu le pune la dispoziție. Procedura trebuie să fie transparentă. Am depus o sesizare pentru aceste derapaje. Am înțeles că s-au cerut de un organ de cercetare documente de la CEO”, a spus Burlan la Gorj TV.

 

Burlan a comentat și scandalurile care se țin lanț de companie, despre stenogramele despre Sabotorii a scris în exclusivitate, despre probele pe care le au pe masă anchetatorii și despre multe mârșăvii care s-au făcut în jurul producătorului de energie la care mulți și-au conectat conducta de bani. „Graba de a mă schimba pe mine urgent ridică suspiciuni. Ce am văzut în presă cu aceste stenograme e o rușine pentru Complexul Energetic Oltenia. CEO nu este așa cum e descrisă. Cel puțin eu nu cunosc așa CEO. Nu au picat deloc bine aceste stenograme pentru ce înseamnă CEO. CEO nu este un butic”, a mai adăugat Daniel Burlan.

Vizualizări: 2,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: