Actualitate

Șeful din CEO, cu acțiuni la Tesla

Un supraveghetor din Complexul Energetic Oltenia trăiește pe picior mare de când îl tot înfige partidul în fotolii călduțe. Are zece conturi și o listă lungă de acțiuni. Pe la Târgu Jiu trece rar. Când sunt programate ședințe ale Consiliului de Supraveghere. Ședința e într-o zi, dar Tanasiev își decontează cazarea și pe șase zile. Pentru că... de ce nu?

 

În ultima declarație de avere, postată pe site-ul companiei, în toamna anului trecut, Vladimir Tanasiev a notat zece conturi în care are peste 100 de mii de lei. La capitolul Investiții, lista e lungă. Tanasiev are acțiuni la Blackberry, Tesla, Apple, Microsoft sau Roblox. Cea mai mare valoare notată în declarație este la Apple, de peste 30 de mii de dolari. La Microsoft, în toamna anului trecut, valoarea se apropia de 7.000 de dolari, iar la Tesla, de peste 5.000 de dolari.

 

În plus, a avut și bani să dea în împrumut 55 de mii de dolari. De asemenea, în 2021, și-a cumpărat un teren de aproape trei mii de metri pătrați în localitatea Baia de Fier, din Gorj.

 

Pentru cine nu știe, Vladimir Tanasiev este un apropiat al prefectului județului Gorj, Iulian Popescu, împreună cu care a fondat Asociația ”Excelsior” pentru Excelență în Educație, și l-a urmat pe acesta la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, fiindu-i consilier, cât timp a deținut poziția de secretar de stat. E membru PNL, bineînțeles.

 

Tanasiev a fost numit în Consiliul de Supraveghere în august 2023. Mandatul său e valabil până în 21 august 2027.

Vizualizări: 2,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: