Actualitate

Sindicaliștii din minerit merg peste ministrul Burduja

Liderii de sindicat din minerit și energie merg, săptămâna viitoare, peste ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Au avut o întâlnire și cu liderii PSD Gorj. Le-au cerut sprijinul parlamentarilor social-democrați să facă demersuri la București astfel încât să fie conturate pachete sociale cu venituri de completare pe o perioadă de patru ani și plăți compensatorii.

Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, a spus că joi vor merge la ministrul Sebastian Burduja. Doleanțele minerilor sunt ferme, iar liderii de sindicat vor să le transmită și ministrului Burduja care nu s-a interesat prea mult de soarta minerilor și energeticienilor din Gorj.

„Solicitările noastre se știu foarte bine de toată lumea. Ne dorim decalarea termenelor din planul de restructurare și negocierea unui pachet care să satisfacă doleanțele tuturor salariaților din CEO. Vom avea o întâlnire cu domnul ministru Burduja. Am avut trei convorbiri cu dumnealui pe această teamă și ne vom întâlni joi”, a spus Căldărușe, la Radio Infinit.

Căldărușe a mai adăugat că sprijinul politic e important mai ales când vine vorba de acordarea unor venituri de completare. „Sindicaliștii au avut o discuție și cu parlamentarii PSD și cu președintele Consiliului Județean Gorj. Trebuie concretizate acte normative și fără sprijin politic nu vom putea face acest lucru. Vorbim de un venit de completare pe patru ani, care e un atribut strict al Guvernului, al Parlamementului. Plățile compensatorii să nu vină de la Complexul Oltenia”, a mai subliniat Căldărușe.

Oamenii care lucrează în CEO solicită, în continuare, amânarea planului de restructurare cu cel puțin doi ani. Explicația e foarte simplă. Investițiile care ar trebui să aducă alt tip de energie în locul cărbunelui nu au fost demarate și nu se poate respecta calendarul închiderii capacităților pe cărbune dacă nu va fi nimic pe pus în loc până când parcurile fotovoltaice și centrala pe gaze vor fi gata.

Vizualizări: 1,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: