Actualitate

Burlan: Consiliul de Supraveghere s-a grăbit

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, vede foarte suspectă graba Consiliului de Supraveghere care a continuat selecția de la vârful companiei. Burlan a declarat că nu înțelege de ce nu s-a așteptat rezolvarea contestațiilor. Au fost depuse zece contestații după mascarada de selecție pentru Directorat. „Dacă se face selecția celor trei candidați și rezultă că toți cei 10 care au contestat sunt mai buni ca cei trei, ce faci? Îi revoci pe ăștia trei și pui cinci care pot să se califice de drept? CS s-a cam grăbit”, a afirmat Burlan.

 

Daniel Burlan a explicat cum încă de la început selecția pentru Directorat a fost cusută cu ață albă și s-a dorit chiar din start să fie selectați fix cei care sunt și acum în Directorat. Deși frizează penalul tot ce au întreprins cei trei. „Oamenii ăștia au uitat să spună că Burlan a fost președintele Directoratului timp de patru ani, cunoaște regulamentele. Nu pot să trec așa ușor peste niște derapaje mari ale acestui proces de selecție. Derapajele au început când a fost aleasă această firmă, Arc Consulting. A fost indicată firma și pentru a-i da credibilitate s-a pus o valoare de 4.500 de lei pe candidat, pe bucată. De parcă membrul din Directorat e la bucată. În procedurile noastre scrie clar. Pentru valori mai mari de 20 de mii de lei trebuie să ai minim trei ofertanți. Valoarea contractului e de 22.500, trebuia să fie cel puțin trei ofertanți pentru această procedură”, a explicat Daniel Burlan.

 

Cât despre Arc Consulting care a fost desemnată să se ocupe de selecția Directoratului: „În nici două luni, mai – iunie 2023, au făcut șapte selecții în zona Clujului. Cu trei angajați. Nu știu cum au avut timpul ăsta”, a mai punctat Burlan.

 

Conflictul de interese e cât excavatorul. „La resposabilitățile președintelui Directoratului, scrie clar: identifică eventuale conflicte de interese. Nota justificativă nu trebuia să o aprobe el. Trebuia să dea competență altor directori sau la doi membri din CS să semneze contractul. Încercau să mă convingă pe mine că acel punct a fost pus acolo pentru cu totul altceva. Păi mie îmi spui, care am făcut actul constitutiv? Procedura a continuat cu contractul semnat de cei doi membri din Directorat care sunt și candidați. E opinia serviciului de audit, care e în subordinea CS. Spune că există conflict de interese și putea fi prevenit: e raport al Ministerului energiei prin care două direcții opinează că există suspiciunea rezonabilă de conflict de interese și nu îi spune să continue. Îi spune: Poți să faci următoarele: să suspenzi, să anulezi, să continui, dar atenție că e risc în toate demersurile”, a mai spus Burlan într-o emisiune la Gorj TV.

 

În plus, selecția a continuat fără să fie rezolvate contestațiile. „Dacă se face selecția celor trei candidați și rezultă că toți cei 10 care au contestat sunt mai buni ca cei trei, ce faci? Îi revoci pe ăștia trei și pui cinci care pot să se califice de drept? CS s-a cam grăbit. Nu a așteptat rezolvarea contestației. Nu știu de ce s-a grăbit”, a conchis Burlan.

Vizualizări: 5,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: