Politică

Radu Miruță arată ce se putea face în Gorj cu banii investiți în palatul împăratului de la Cotroceni

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a criticat dur investiția de 7 milioane euro, bani pe care guvernul îi direcționează către renovarea unei vile de 1200 mp, locație oferită cadou, la final de mandat, întâiului turist al țării, Klaus Iohannis. 

Patru școli modernizate după ultimele standarde sau apă în trei comune, o industrie moartă readusă la viață și transformată într-o afacere profitabilă sau un domeniu schiabil care să pună munții din Gorj pe harta celor mai frumoase domenii schiabile din Europa.

Asta s-ar putea face cu banii care se investesc în palatul unde ar urma să se retragă Klaus Iohannis după ce nu va mai fi președinte.

Deputatul Radu Miruță a calculat și transpus cele șapte milioane de euro ce se cheltuiesc acum în reamenajarea vilei pentru președinte: “Ce s-ar putea face cu acești bani în Gorj? Un exemplu ar fi reabilitarea, extinderea și modernizarea a trei, patru școli. Școala Gimnazială Constantin Săvoiu, din Târgu Jiu, cu două milioane de euro, a construit o sală de sport nouă, un amfiteatru, o sală de lectură”.

Acesta a mai adăugat că s-ar putea extinde rețelele de apă și canalizare în trei comune. A dat un exemplu: „La Crasna, apa și canalizarea au costat două milioane de euro”.

Mina de grafit, industrie îngropată de zeci de ani în Baia de Fier, ar putea fi resuscitată, spune Miruță, și transformată într-un parteneriat public-privat. "Domeniul schiabil de la Rânca unit cu cel de la Vidra ar costa circa opt milioane de euro, dar un astfel de proiect ar pune țara noastră pe harta celor mai frumoase domenii schiabile din întreaga Europă ținând cont de peisajele montane superbe pe care ni le oferă munții noștri”.

Și, da, la cât a fost de implicat președintele României în cele două mandate, maxim ar merita o căruță cu coviltir. Din păcate, legislația le oferă foștilor președinți mai multe privilegii, printre care și o locație în care să îmbătrânească liniștiți. Ori, pare că, săraca țară bogată a jurat în fața lu’ Iohannis să-i ofere răsfăț și opulență, chiar  și pe lumea de apoi…

Vizualizări: 3,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: