Social

“Rabla pentru electrocasnice” începe cu cinci luni întârziere

Programul “Rabla pentru electrocasnice” a fost anunțat cu mare fast la sfârșitul anului 2020 și urma să înceapă în 15 decembrie, însă a fost amânat din motive de “siguranță informatică”. Pe scurt, celor de la Ministerul Mediului le-a fost cumva teamă că mai mulți hackeri ar putea intra pe platformă și ne-ar putea fura cupoanele de reducere pentru frigidere, cuptoare cu microunde sau uscătoare de păr.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat miercuri că ordinul prin care se lansază Programul Rabla pentru electrocasnice va fi emis săptămâna aceasta, programul urmând să fie operațional „poate începând de vineri, că tot e Vinerea Verde”. Acesta a declarat că Ordinul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

În urmă cu mai puțin de o lună, ministrul Mediului preciza că programul va avea trei subcategorii, pentru ca programul să nu devină unul de “cumpărat televizoare” și atât. Programul își va îndrepta atenția pe aparatura care va avea consum mic de energie.

„Eficiența prin reducerea consumului să fie maximă. Ne concentrăm în prima fază pe mașinile de spălat, frigidere, după care venim cu a doua etapă, probabil la două săptămâni, vom veni cu a doua etapă, pentru laptop, tabletă și televizor, astfel încât să asigurăm pentru familiile care trebuie să doteze gospodăria cu tablete și laptopuri. Copiii au mare nevoie de asemenea sprijin pentru a putea participa la ore. În ultima fază, la probabil 4 săptămâni de la lansare, venim cu programul pentru aparate de aer condiționat, mașină de uscat rufe și ce mai rămâne. Ele vor fi disponibile pentru cetățeni pe bugete alocate pe fiecare subgrupă, astfel încât eficiența programului să fie maximă și ca nu cumva să transformăm într-un program de cumpărat televizoare”, a declarat ministrul Mediului.

Vizualizări: 1,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: