Politică

Viorica Dăncilă, angajată la BNR să ne treacă la euro

Banca Națională a României este în căutare de specialiști care să asigure trecerea la euro. Ca de obicei, caută specialiștii printre politicienii rămași fără funcții.

BNR a mers până acolo încât a angajat-o pe Viorica Dăncilă consultant la Departamentul Energie Verde, unul din cele 5 departamente care formează Comitetul de trecere la Euro. La Departamentul de Geopolitică va fi adus Ioan Mircea Pașcu, fost vicepreședinte al Parlamentului European.

Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR, a explicat deciziile. Dăncilă are blazon de fost premier. ”BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înființat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat și Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică”, a transmis Vasilescu.

Viorica Dăncilă a fost cel mai ironizat premier din toate timpurile, ca urmare a porumbeilor care îi zburau din gură.

Vizualizări: 1,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: