Politică

Încă un partid din Gorj riscă să rămână fără sediu

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Gorj a fost dat în judecată de societatea Primăriei Târgu Jiu, Edilitara. Partidul nu și-a plătit chiria, astfel că riscă să fie evacuat din sediu. Procesul este pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu.

Șefia ALDE Gorj a fost preluată de câteva săptămâni de Ilie Petrescu, după ce fostul președinte Ninel Muja a trecut la PSD. Partidul a fost dat în judecată și de furnizorii de utilități, ca urmare a neplății acestora.

ALDE nu este primul partid dat în judecată de Edilitara. Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat va rămâne fără sediul din centrul municipiului Târgu Jiu. Formațiunea a acumulat datorii de zeci de mii de lei la plata chiriei, astfel că instanța a decis, definitiv, evacuarea și predarea sediului.

Edilitara Târgu Jiu, societatea care administrează spațiile puse la dispoziția partidelor politice, a acționat în instanță PNȚCD încă din primăvara anului 2019.

Firma Consiliului Local Târgu Jiu a solicitat instanței să dispună obligarea PNȚCD la plata sumei de 27.568 lei, din care 12.478 lei reprezintă chirie neachitată în perioada aprilie 2016 - ianuarie 2019 și 15.090 lei, penalitățile aferente.

În plus, Edilitara a cerut rezilierea contractului de închiriere și evacuarea partidului din spațiul deținut cu chirie. 

Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: