Politică

AUR a depășit USR-PLUS în sondaje

Mai multe institute de sondare a opiniei publice susțin că AUR, partidul lui George Simion, a depășit în sondaje Alianța USR-PLUS.

Sociologul Vladimir Ionas, de la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a dezvăluit pentru ziare.com că partidul condus de George Simion se poziționează pe locul al treilea ca intenșie de vot.

"Pot confirma faptul că AUR a depășit USR-PLUS în sondaje. Nu pot spune momentan procente, dar într-adevăr, AUR este al 3-lea partid din România, după PSD și PNL. Nu este o diferență foarte mare între AUR și USR-PLUS, dar a reușit să depășească", a declarat Vladimir Ionaș.

Nu este primul institut de sondare care confirmă ascensiunea fulminantă a AUR. Un sondaj de opinie realizat de INSCOP în luna martie anunța faptul că partidul lui George Simion - Alianța pentru Unirea Românilor - a ajuns pe locul trei în intentia de vot a românilor.

Astfel, pe primul loc în opțiunile românilor se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3%, și AUR, cu 15.3%, abia apoi urmează Alianta USR-PLUS, cu 14.2%.

Vizualizări: 2,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: