Social

Patru muncitori fără acte la o firmă din Motru

Un angajator din Municipiul Motru, care folosea în activitate patru persoane fără forme legale de angajare, a fost sancționat săptămâna trecută cu amendă în valoare de 80.000 de lei, transmite ITM Gorj.

În cadrul primei etape a unei campanii naționale inițiate de Inspecția Muncii, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au verificat 7 angajatori privind respectarea prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Este vorba de modul de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere, fiind aplicate amenzi în valoare de 37.000 de lei și dispuse 18 măsuri de intrare în legalitate.

„În perioada 26-29 aprilie 2021, inspectorii de muncă au efectuat 17 controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi în cuantum de 126.500 de lei și dispuse 29 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: