Politică

PSD vrea să schimbe politica legată de creșterea porcilor

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a declarat miercuri, 15 decembrie, că autoritățile vor încuraja creşterea porcului în gospodăria ţărănească. Asta după ce autoritățile au impus în ultima vreme tot felul de aberații, că porcii nu mai pot fi crescuți cu resturi alimentare, că țăranul nu poate merge la ei decât cu botoșei de unică folosință și așa mai departe.

Chesnoiu a anunţat că în bugetul pe 2022 va fi inclus un program pentru reproducţie la porc şi pasăre.

Ministrul a subliniat că trebuie reechilibrată legătura cu industria de creştere a porcului în România, astfel încât să nu mai fim atât de dependenţi de importuri.

"La Consiliul de la Bruxelles, unde am participat în weekend, toate statele membre au ridicat problema industriei de creştere a porcului. Ce vreau să îi asigur pe români este că noi vom continua să încurajăm creşterea porcului în gospodăria ţărănească, să ne păstrăm tradiţia aceasta milenară, pe care nu putem să o anulăm. De cealaltă parte, trebuie să reechilibrăm legătura cu industria de creştere a porcului în România, astfel încât să nu mai fim atât de dependenţi de importurile de carne de porc din alte state şi, în felul acesta, să reducem şi presiunea asupra preţului", a precizat Adrian Chesnoiu.

"Noi trebuie să ne luptăm pentru fermierii noştri şi ţăranii români să putem produce porc în România, să producem bine, aşa cum produceam înainte", a adăugat oficialul MADR.

Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: