Actualitate

Proteste în mai multe județe pentru pensionarea energeticienilor

Sunt anunțate proteste ample săptămâna viitoare în mai multe județe, acolo unde sunt exploatări miniere sau termocentrale pe cărbune. Salariații cer aplicarea legii 197/2021, prin care le-a fost redusă vârsta de pensionare la 52 de ani.

Cele mai mari proteste se anunță la Târgu Jiu, acolo unde toate federațiile sindicale din Complexul Energetic Oltenia au anunțat proteste în zilele de 28 și 30 septembrie, între orele 16.00 și 18.00.

În aceleași zile și la aceleași ore sunt proteste și la Vîlcea, anunțate de Sindicatul 2015 CET Govora. La Craiova vor protesta energeticienii de la termocentralele Ișalnița și Craiova II, dar s-au mobilizat și salariații din Mehedinți și Hunedoara. 

Reamintim că legea 197/2021 a intrat în vigoare în luna august, dar dosarele de pensionare au fost respinse, pe motiv că nu pot fi recunoscuți ultimii 25 de ani lucrați în condiții speciale, acestea fiind recunoscute doar pentru perioada următoare. Salariații cer o ordonanță de urgență pentru repararea acestei legi. Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, i-a invitat la discuții pentru data de 2 octombrie.

Vizualizări: 3,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: