Actualitate

Rușeț: Nu am văzut un dialog al sindicatelor cu guvernul

Ion Rușeț, fost lider sindical al minerilor și energeticienilor, a spus de ce crede el că sunt probleme cu aplicarea Legii 197/2021, prin care salariații Complexului Energetic Oltenia sperau să se pensioneze la 52 de ani.

Rușeț spune că a lipsit dialogul dintre sindicate și guvern, care ar fi trebuit să fie obligatoriu în perioada în care proiectul a fost în dezbatere. Așa cum se știe, guvernul a dat aviz negativ pe proiectul de lege și iată că, după adoptare, casele de pensii îl interpretează diferit decât au făcut-o politicienii.

Rușeț este consilierul Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Acesta spune că administrația nu are nicio competență în interpretarea legii și a făcut eforturi pentru ca adeverințele să fie elaborate într-un timp rezonabil. “Au fost probleme, dar ne-am organizat și am elaborat documentele necesare”, a spus Rușeț.

Acesta spune că, măcar după promulgarea legii, ar fi fost necesar un dialog între federațiile sau confederațiile sindicale cu guvernul, pentru a nu se ajunge la respingerea dosarelor. “După acest dialog, dacă erau eșecuri, atunci sindicale trebuiau să meargă pe altă cale de confruntare”, a spus Rușeț. Cu privire la faptul că sunt proteste separate ale sindicaliștilor, Rușeț spune că este o concurență între lideri, care nu face bine scopului pentru care oamenii au ieșit în stradă.

Vizualizări: 2,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: