Actualitate

Protestatar: ITM va putea impune sistarea activității CE Oltenia

Protestatarii din Complexul Energetic Oltenia îi cer președintelui Iohannis să promulge în această săptămână legea prin care salariații din termocentrale și cariere miniere se pot pensiona la 52 de ani.

Aceștia avertizează asupra faptului că la 1 septembrie 2021 expiră condițiile deosebite de muncă. Cum locurile de muncă nu au fost normalizate, în sensul în care parametrii de praf, zgomot, vibrații sau noxe nu se încadrează în limitele legale, fără recunoașterea în continuare a condițiilor de muncă deosebite, salariații CE Oltenia ar putea rămâne fără serviciu.

Asta pentru că Inspectoratul Teritorial de Muncă ar putea cere sistarea activității. “Dacă această lege nu va fi promulgată de Președintele României, ITM-ul va putea impune sistarea activității societății CE Oltenia, începând cu data de 01.09.2021, dată la care expiră autorizările pentru condiții deosebite de muncă”, a scris Vasile Tivig, protestatar, pe pagina de socializare.

Parlamentarii PNL Gorj au depus un proiect de lege la parlament pentru prelungirea condițiilor deosebite de muncă până în 2023. Problema este că se intră în vacanță parlamentară și până la 1 septembrie ar mai fi foarte puțin timp, fiind practic imposibil ca proiectul să treacă prin ambele camere.

România a agreat cu Comisia Europeană să normalizeze locurile de muncă până în 2018 și a tot obținut prelungiri de atunci, rămânând de văzut dacă o să mai primească o păsuire.

Vizualizări: 3,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: