Actualitate

Promite contracte prelungite în minerit

Sindicatele anunță înaintea companiei. Salariații din Complexul Oltenia care au contracte de muncă doar până în iunie vor mai rămâne în cariere cel puțin până la finalul acestui an. Contractele de muncă le vor fi prelungite. 

Sunt circa 1800 de salariați în această situație, mereu cu emoții la șase luni pentru că nu știu dacă mai rămân în companie sau nu. Liderul Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat la Radio Infinit că vor fi prelungite încă o dată contractele de muncă. 

Vestea proastă e că acești oameni nu vor primi salarii compensatorii în caz de concedieri colective. Contractele le-au tot fost prelungite doar pe câte șase luni. 

"Cu siguranță vor fi prelungite contractele pentru anul 2024. Sunt trecuți la cheltuieli. Noi ne-am dori prelungire pe un an, dar vedem. S-a discutat la București, cu ministrul Energiei. A spus că vor fi prelungite toate contractele care sunt pe o perioadă determinată anul acesta", a declarat sindicalistul Constantin Mitrescu. 

Sindicalistul a mai adăugat că din această vară se estimează că vor mai ieși la pensie încă o mie de oameni din minerit și energie așa că încă va fi nevoie, în continuare, de cei care au contractele pe o perioadă determinată de timp.

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: