Politică

Programul Tranziție Justă, lansat la București. Bani pentru Gorj

Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ) a fost lansat oficial joi, la București, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența reprezentanților celor șase județe beneficiare. 

În cadrul conferinței de lansare, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a semnat o declarație comună alături de ministrul Ioan Marcel Boloș, care cuprinde câteva principii esențiale menite să asigure o implementare cât mai eficientă a POTJ. 

„Următorul pas, conform prevederilor Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă, anexă la POTJ 2021-2027, este ca la nivelul județului Gorj să fie constituit un Grup județean pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică. Sarcina constituirii acestui grup revine Consiliului Județean Gorj, conform solicitărilor oficiale transmise de către MIPE în cursul acestei săptămâni”, anunță Consiliul Județean Gorj.

Programul Tranziție Justă 2021-2027, aprobat de către Comisia Europeană, acordă sprijin pentru județele Gorj, Dolj, Galați, Hunedoara, Mureș și Prahova, având un buget de circa 2,53 miliarde euro. Este vorba de județele cele mai afectate de procesul de tranziţie la neutralitatea climatică până în 2050.

Cea mai mare alocare din Fondul pentru Tranziție Justă în raport cu celelalte cinci județe beneficiare ale acestei finanțări, de 534 de milioane de euro, revine județului Gorj.

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: