Actualitate

Problema nerezolvată de CE Oltenia în nouă ani

Se împlinesc curând nouă ani de la înființarea Complexului Energetic Oltenia și în continuare salariați cu aceeași vechime, care fac aceeași muncă, sunt plătiți diferit.

CE Oltenia s-a înființat în 2012 prin fuziunea a trei complexuri energetice - Turceni, Rovinari, Craiova - cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Fiecare societate a venit cu angajați plătiți pe o grilă de salarizare, iar în nouă ani conducerile care au fost la noua societate au promis o grilă unică. Nimeni nu a făcut-o, pentru că singura soluție era ridicarea salariilor mai mici la nivelul celor mai mari și niciodată nu au fost bani pentru asta.

„Nici nu avea cum să se facă uniformizarea. Această decizie trebuia să aibă două componente. Una să fie dată de o creștere a activității și vedeți ce creștere aveam, adică ne ducem în cap. Și a doua ar însemna o asumare managerială. Managerii nu și-au asumat o astfel de chestiune”, a spus președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, într-o emisiune.

Ceva echilibrări s-au făcut, în sensul că de-a lungul anilor s-a pus mai mult la salariile mici și mai puțin la cele mari, dar problema este încă departe de a fi rezolvată după nouă ani.

Vizualizări: 3,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: