Diaspora

Prim-ministrul croat: Drona care s-a prăbușit în Zagreb este o rachetă lungă de 14 metri, înarmată cu explozibil

Premierul croat Andrej Plenković a declarat miercuri, 16 martie, în cadrul unei vizite în Spania, că ancheta privind prăbușirea unei drone în Zagreb, pe care a numit-o „rachetă lungă de 14 metri, înarmată cu explozibil”, va continua în zilele și săptămânile următoare, potrivit agenției Hina.

Ministrul croat al Apărării, Mario Banozic, a anunțat duminică, 13 martie, că în drona care s-a prăbuşit în sud-vestul Zagrebului au fost găsite rămăşiţe ale unei bombe aeriene.

”Au fost găsite urme ale unui dispozitiv exploziv, ceea ce indică faptul că nu era o dronă de recunoaştere. Am găsit părţi ale unei bombe aeriene”, a declarat Banozic reporterilor. El a precizat la acel moment că este vorba despre un vehicul aerian fără pilot de fabricaţie sovietică, dar că încă nu este clar dacă a venit din partea Rusiei sau a Ucrainei și că autoritățile vor afla mai multe detalii în urma unei anchete amănunțite.

Dispozitivul s-a prăbuşit în Croaţia după ce a survolat România aproximativ trei minute şi Ungaria circa 40 de minute.

Oficialii croați au criticat NATO pentru ceea ce au spus că a fost o reacție lentă. NATO a spus că apărarea aeriană și antirachetă a alianței a urmărit traiectoria de zbor a obiectului. Dar premierul croat a subliniat că autoritățile țării nu au fost informate și că NATO a reacționat numai după ce au fost puse întrebări de către jurnaliști.

 

 

Vizualizări: 1,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: