Social

Primarii se plâng de lipsa finanțărilor

Primarii din Gorj spun că 2021 este un an ratat, pentru că nu s-a dat drumul la liniile de finanțare.  ”Nu avem la acest moment niciun fel de finanțare pe nicio investiție mare”, spune primarul PSD din Runcu, Adi Cîmpeanu. Și alți primari au aceeași problemă, dar ezită să o spună public, în speranța că totuși se dă drumul la finanțări.

“România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naţionale, respectiv cel puţin 60 de miliarde de lei anual”, le transmite premierul Florin Cîțu.

Un primar PNL din Gorj a avertizat că anul acesta nu se poate lucra pe proiecte, pentru că nu sunt clare liniile de finanțare. “Dacă la anul facem proiectele, până se aprobă, până se licitează, vine 2024 - an electoral, iar noi o să ne prezentăm în fața electoratului în cel mai bun caz cu lucrările începute”, a spus primarul liberal, sub protecția anonimatului.

Cei mai afectați par a fi primarii aflați la primul mandat, care nu au moștenit proiecte de la predecesorii lor și se văd în situația de a nu face nimic. De altfel, lipsa finanțărilor a și determinat demisia primarului PNL de la Logrești, după doar câteva luni de mandat. 

Vizualizări: 946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: