Actualitate

Primar: CEO are biserici, cimitire, străzi și n-are ce face cu ele

Problema activelor pe care Complexul Energetic Oltenia le ține degeaba de zeci de ani nu pare să aibă o rezolvare prea curând. În zona Motru, de exemplu, ar trebui să ajungă în patrimoniul oamenilor peste 500 de hectare de teren. Unele sunt deja amenajate, gata să fie redate oamenilor, altele sunt împădurite, dar nu se ia nicio decizie.

 

Terenurile, la fel ca multe alte obiective care îi sunt nefolositoare companiei, sunt trecute degeaba în dreptul complexului.

 

Cosmin Morega, primarul din Motru, spune că au fost discuții cu autoritățile din zonele afectate și cu parlamentari, dar nu se întrevede o soluție pentru această problemă. “Zona de Cătune are 400 de hectare și Motru 100 și ceva de hectare. Sunt amenajate, unele și împădurite, dar nu au ajuns în posesia noastră. Și noi întrebăm de ce, dar nu știe nimeni nimic. Cele 400 de hectare și dacă luai un leu era ceva. Se folosea fiecare cetățean de partea lui de teren. Așa stau în patrimoniul CEO degeaba. Știu că am purtat o discuție cu Florinel Țuilă la o întâlnire cu senatori și deputați când se discuta preluarea unor terenuri și obiective de la CEO, dar inițiativa a murit. Multe active sunt gajate la bănci. Nu e deloc simplu. Pleacă un ministru, vine altul, se apucă cineva de așa muncă grea? Trebuie scoase din patrimoniul statului atâtea obiective”, a spus Morega.

 

CEO are în patrimoniu multe clădiri pe care nu le folosește și pe care nu le întreține. Primarul din Motru spune că are străzi pe care nu le poate asfalta pentru că aparțin de companie și aceasta nu vrea să le cedeze primăriei. „Cartiere, străzi, grădinițe, patru, cinci biserici, cimitire, de toate are CEO. Am încercat să preluăm catedrala de lângă primărie. Nimeni nu găsește soluția. Mergem în instanță, dar să găsim o formă legală. Nici bisericile nu putem să le dăm comunității? Avem și la Motru niște străzi pe care nu le putem moderniza pentru că aparțin de CEO. Ne scărpinăm cu mâna dreaptă la urechea stângă de 30 de ani. Nu se rezolvă nimic”, a mai spus primarul din Motru, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: