Social

Prim pas pentru trei noi variante de ocolire în Gorj 

Trei variante de ocolire ar putea fi realizate în următorii ani pe raza județului Gorj. În calcul sunt luate localitățile Bălești, Motru și Bumbești Jiu. În acest sens, Consiliul Județean Gorj va adopta, într-o ședință extraordinară ce va avea loc vineri, 11 martie, hotărâri prin care va aproba protocoalele de colaborare între Județul Gorj, prin Consiliul Județean Gorj, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Acest lucru va presupune elaborare studiilor de fezabilitate, realizarea documentațiilor tehnice pentru autorizația de construire, precum și obținerea acesteia pentru fiecare obiectiv în parte. 

Contribuția financiară a autorităților județene se va defini, conform proiectului protocolului de colaborare, la momentul depunerii de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a aplicației de finanțare, respectiv a stabilirii categoriilor de cheltuieli eligibile în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Printre altele, Consiliul Județean Gorj se va ocupa de contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, respectiv elaborare a proiectului tehnic, iar CNAIR de promovarea hotărârii de guvern, in baza documentelor de identificare a proprietarilor si a raportului de evaluare realizat de Consiliul Județean Gorj. 

 

Vizualizări: 4,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: