Actualitate

Protest al salariaților sătui să muncească pe salariul minim

Salariații firmei Minprest Rovinari, care aparține Complexului Energetic Oltenia, au protestat din cauza salariilor mici. Deocamdată vorbim de o grevă japoneză, salariații având banderole albe la mâini, dar după 1 ianuarie protestul ar putea lua amploare.

Cosmin Bivolaru, președintele Sindicatului Liber Alfa Minprest Rovinari, a spus că sunt 225 de pompieri la cele nouă remize ale Minprest. “Salariații poartă banderole albe, pentru că salariile lor sunt la minim pe economie, sunt plătiți ca necalificații”, a spus liderul sindical, menționând că salariații amenință că vor opri lucrul după 1 ianuarie. Totul depinde însă de negocierea tarifelor care se face cu CE Oltenia, principalul beneficiar al serviciilor Minprest.

Gabriel Gârjoabă, directorul Minprest Rovinari, le dă dreptate pompierilor să fie nemulțumiți și spune că toți angajații care au o calificare ar trebui să beneficieze de majorări salariale. “Chiar în această perioadă suntem în negocieri cu CEO, facem tot posibilul să îi mulțumim pe salariați”, a spus directorul Minprest.

Alături de salariați este și Bobi Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj, care spune că nu este normal să fie salarii de 1.200 de lei net, câtă vreme sunt scumpirile care sunt. Acesta susține că nu ar trebui să fie salarii sub două mii de lei.

Vizualizări: 4,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: