Diaspora

Prețul gazelor naturale s-a dublat în UE. Ce anunț a făcut Gazprom!

Gigantul energetic Gazprom este pregătit să majoreze furnizările de gaze către Europa, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Interfax și Reuters, vestea venind în contextul creșterii de prețuri la energie pe Bătrânul Continent.

Compania Gazprom este interesată de mai multe contracte de furnizare de gaze, a afirmat Dmitri Peskov.

Acesta a discutat cu presa despre nivelul redus al rezervelor de gaze din Europa. ”Este posibil să se ia mai mult gaz de la Gazprom și să-l pompezi acolo? Este posibil. Gazprom este pregătită. Mai mult, deja a acoperit cererile (de furnizare) suplimentare”, a declarat reprezentantul Kremlinului, potrivit Interfax.

Gigantul rusesc a fost acuzat de Agenția Internațională pentru Energie și de zeci de europarlamentari că nu face destul pentru a crește livrările de gaz natural către Europa, unde prețurile au explodat.

 
Peskov spune că Gazprom și-a îndeplinit toate obligațiile ca furnizor de gaz. ”Este Gazprom gata de mai mult, de a semna și mai multe contracte? Gazprom este interesat de așa ceva. Asta deoarece consumatorii din Europa sunt principalii noștri parteneri”, a adăugat acesta.

Prețurile europene de referință la gaze au crescut cu peste 250% anul acesta, ducând la costuri mai mari pentru energie și la un efect în cascadă în industriile care se bazează pe gaz pentru producție, precum fabricile de îngrășăminte.

Vizualizări: 1,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: