Anchetă

Preot “all inclusive” la o parohie din Gorj

În ziua de azi ai nevoie de cât mai multe surse de venit pentru a duce un trai liniști, doar că unii apelează la orice mijloc pentru a-și băga bani în buzunare. Este cazul preotului Mădălin Pavel, în vârstă de 36 de ani. Acesta este locuitor al comunei Scoarța și preot paroh la biserica din comună, începând din anul 2016, când i-a luat locul chiar tatălui său. Fără concurs, bineînțeles. 

Transferat "pe dinvale" la Scoarța, după ce bătuse un enoriaș

Iulică Pavel s-a retras la pensie, lăsându-i scaunul liber fiului său, care, deși era preot paroh în Buzești, comuna Crasna, a dorit să vină în comuna natală, unde nu avea o relație chiar bună cu enoriașii.

În 2015, cel ce ar fi trebuit să fie în slujba Domnului, preotul Pavel Jr., împreună cu o rudă a sa, a băgat în spital un bărbat în vârstă de 61 de ani din Scoarța. Acestuia i-a fost rupt un par pe spate. 

Probabil nu o fi vrut să "îngenuncheze" în fața părintelui, așa că a fost pedepsit. Motivul scandalului a fost acela că familia preoților Pavel, cunoscuți ca fiind împătimiți crescători de animale, a fost deranjată de faptul că victima își păștea animalele într-o zonă pe care o considerau "a lor". Fictiv, desigur. Tot scandalul a fost mușamalizat de către Mitropolia Olteniei, care a negat implicatea preoților Pavel în scandal. Mai multe surse spun că Iulian Pavel ar fi fost coleg de seminar chiar cu Mitropolitul Olteniei.

Ei bine, iată că în 2016, la doar un an după ce i-a rupt cârca unui localnic, acesta a devenit preot chiar în parohia Scoarța.

 

Duminica preot, în timpul liber fermier, smardoi și... antreprenor de succes. Și-a făcut firmă de pompe funebre!

 

Dacă pandemia a afectat pe toată lumea din punct de vedere economic, sunt unele activități care au prosperat. E și cazul firmelor de pompe funebre, care nu au încetat deloc în a avea "clienți". 

Tocmai de aceea, preotul Pavel Jr, agricultor, smardoi și preot, s-a gândit că ar fi bine să își treacă în CV și calitatea de antreprenor. Astfel, Mădălin Pavel a pus bazele unei afaceri de perspectivă, deoarece a ales un domeniu pe care îl stăpânește, înființând firma PAV Funerare, ce își desfășoară activitatea chiar în localitatea unde preotul patron slujește.

Conform paginii de afacere, PAV Funerare are sediul în Cîrțânești, comuna Scoarța, unde își și desfășoara preponderent afacerea. Zilele trecute, pe adresa redacției Sabotorii s-au primit mai multe imagini cu mașina firmei PAV Funerare, făcute chiar în curtea bisericii Scoarța, dar și cu patronul firmei PAV Funerare, preotul Mădălin Pavel, în timp ce se afla alături de un angajat, lângă mașina inscripționată cu însemnele firmei, la Ambulatoriul din Târgu-Jiu, adică la morgă. 

În timp ce alții muncesc din greu pentru a obține autorizațiile necesare și a-și capta clienții, alții se folosesc de statutul lor pentru a o lua pe scurtătură. În cazul firmei de funerare din Scoarța, clientela nu pare a fi o problemă, de asta ocupându-se preotul-patron, Pavel.

Astfel de practici au fost semnalate de-a lungul timpului în mai multe zone din țară. Inclusiv Mitropolia Olteniei are o astfel de firmă funerară, care a fost implicată în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. De la preoți presați să facă reclamă firmei de pompe funebre, Arhi San Lazarus, până la angajați ai societății care au fotografiat trupurile neînsuflețite pe care le-au pus în diverse poziții, pentru propriul amuzament. 

Consiliul Concurenței pare în continuare o autoritate a statului care este mai "adormită" decât cei de care se ocupă aceste firme, precum cea a preotului Mădălin Pavel.

Vizualizări: 8,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: