Actualitate

PREMIERĂ: Două variante de plăți compensatorii pentru concediații din CE Oltenia

Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au stabilit ce plăți compensatorii vor primi salariații care vor fi concediați colectiv. Cei care împlinesc vârsta de pensionare până la 30 aprilie 2022 vor primi între 1 și 10 salarii compensatorii, dar se poate ajunge la 11 salarii dacă fac vârsta după 30 aprilie 2022. Salariul de referință este de 3.407 lei.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului, a spus că actul adițional la contractul colectiv de muncă a fost semnat joi seara. În planul de restructurare sunt prevăzute 792 de plecări în acest an.

Sindicatele vor să obțină și venit de completare de la guvern, cum au primit cei concediați în anii trecuți. Venitul de completare este diferența între ajutorul de șomaj și salariu, care poate fi acordat pentru o perioadă de până la doi ani. Ministrul Energiei a anunțat la o întâlnire pe care a avut-o cu liderii sindicali acum câteva săptămâni că guvernul are în plan adoptarea unei astfel de ordonanțe.

Interesant este că, dacă guvernul va da ordonanța, plățile compensatorii oferite de Complexul Energetic Oltenia vor fi între unul și șase salarii, liderii sindicali explicând că au vrut astfel să reducă presiunea financiară pe companie. Este pentru prima dată când în actul adițional sunt prevăzute două variante de plăți compensatorii, cu și fără ordonanță.

Vizualizări: 4,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: