Social

ANPC, măsuri la Profi Târgu Jiu

Protecția Consumatorului a călcat și un market Profi din Târgu Jiu, zona minerilor. A găsit nereguli, astfel că a închis zona în care erau expuse spre vânzare prăjituri.

În cursul acestei luni a fost închis și un restaurant din Târgu Jiu, pentru deficiențe grave, inclusiv folosirea de produse expirate în prepararea hranei.

În această perioadă sunt în vizor unitățile de pe lângă școli, având în vedere începutul de an școlar.

Actualizare : ANPC a emis astăzi un comunicat în care detaliază neregulile constatate la magazinul Profi.

"Comisarii din cadrul CJPC Gorj au efectuat în data de 20.09.2023 o acțiune de control la un punct de lucru de pe raza municipiului Târgu Jiu ce aparține Profi Rom Food SRL. Această acțiune de control de control a fost efectuată ca urmare a cercetării unei sesizări ce a fost formulată on-line de către un consumator, fiind constatate, în principal, următoarele abateri:
-    Erau expuse la comercializare diverse produse alimentare ce erau păstrate la temperaturi necorespunzătoare; 
-    Erau expuse produse alimentare într-un agregat frigorific ce nu asigura temperaturile de păstrare;
-    Expunerea la comercializare a unor produse alimentare congelate ce prezentau arsuri de congelare și strat de gheață în exces.
Pentru aceste abateri, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 15000 lei, a fost interzisă utilizarea unui agregat frigorific până la remedierea deficiențelor constatate și a fost dispusă măsura de OD (oprire definitivă a comercializării și retragerea din circuitului consumului uman) pentru produse alimentare în valoare totală de peste 1400 lei, "se arată în comunicat. 

Vizualizări: 4,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: