Eveniment

Șofer fără permis, condamnat cu executare

Un gorjean a fost condamnat săptămâna trecută la pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, cu executare în regim de detenţie.

Fapta s-a petrecut pe 03.07.2018, în jurul orelor 01:30, pe DN67, când polițiștii au făcut semn de oprire unui autoturism. Conducătorul auto a întors vehiculul, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia şi oprirea acestuia la intersecţia DN 67 cu un drum comunal.

Gorjeanul nu s-a prezentat deloc la proces, fiind condamnat în lipsă. “În cursul judecăţii, deşi instanţa a efectuat mai multe demersuri pentru a asigura prezenţa inculpatului la termenele de judecată, fiind citat la toate domiciliile cunoscute, prin afişare la sediul instanţei şi cu mandate de aducere, acesta nu s-a prezentat în faţa instanţei”, se arată în documentul de la instanță.

Condamnarea este una cu executare, pentru că șoferul are cazier. “Analizând pericolul concret al faptei săvârșite de inculpat, instanța apreciază că aceasta prezintă un grad de pericol social mediu, având în vedere că fapta a fost de natură să pună în pericol siguranța traficului rutier însă acest pericol nu s-a produs în mod efectiv, inculpatul nefiind implicat într-un eveniment rutier. Instanţa va ţine cont şi de faptul că inculpatul nu este la primul conflict cu legea penală, acesta suferind anterior condamnări pentru infracţiuni contra patrimoniului, ultima dată fiind liberat condiţionat la data de 22.08.2017, cu un rest de 108 zile, aspect care rezultă din fişa de cazier judiciar depusă la dosarul cauzei. Totodată, se va reţine şi faptul că inculpatul a manifestat o atitudine cooperantă în cursul urmăririi penale, recunoscând și regretând săvârşirea faptei şi împrejurările în care aceasta s-a produs. Acea conduită nu a fost păstrată de inculpat şi în faza de judecată, având în vedere că deşi a fost legal citat, acesta nu s-a prezentat la niciun termen de judecată şi nu a justificat în vreun fel lipsa sa”, mai arată sursa citată.

Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești din 11 august nu este definitivă.

Vizualizări: 566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: