Social

Premiată cu 2000 de lei de primărie pentru naștere

O tânără din comuna Bărbătești a fost premiată de primărie cu suma de  2000 de lei în urma unei hotărâri de Consiliu Local prin care proaspetele mămici primesc bani din partea autorităților locale. 

După ce a dat naștere celui de-al doilea copil al familiei, Ana Elena Postelnicu din comuna Bărbătești a devenit prima mămică din localitate care primește acești bani. 

Primăria din comuna Bărbătești acordă, începând cu luna februarie, un stimulent pentru nou-născuţi, în vederea sprijinirii familiilor cu domiciliul în comună, a anunțat edilul șef din comună.

Astfel că, joi, a fost invitată la sediul Primăriei Bărbătești proaspăta mămică pentru a ridica premiul acordat chiar de primarul Adrian Mangu. ”Conform Hotărârii Consiliului Local Bărbătești, stimulentul financiar pentru primul născut, este de 1500 lei, pentru al doilea născut este de 2000 lei, iar pentru al treilea și pentru următorii născuți este de 2500 lei. Sumele necesare vor fi alocate din bugetul localității. Sprijinul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe bază de cerere și documente justificative”, se arată pe pagina oficială a primăriei Bărbătești.

Primăria a decis să aplice astfel de stimulente pentru a stimula tinerele familii să facă mai mulți copii. 

Vizualizări: 1,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: