Social

Oltenii ar putea avea o singură echipă de Liga 1 la Craiova 

Un zvon apărut în presa centrală, referitor la o posibilă  fuziune, a agitat și mai  mult situația tensionată dintre cele două echipe de Liga 1 din Craiova.

Conform ProSport, primăria ar face presiuni pentru ca Mihai Rotaru și Adrian Mititelu să aibă un singur club. „Lupta pentru identitatea istoricei Universitatea Craiova, pe care o duc Mihai Rotaru și Adrian Mititelu prin intermediul echipelor pe care le patronează, FC U și CS U, și-ar putea consuma ultimele episoade chiar în aceste zile. Sursele ProSport susțin că primăria din Craiova își dorește o singură echipă „Știința” în oraș, care ar urma să beneficieze de suportul tuturor locuitorilor. În ultimii ani, suporterii s-au împărțit între FC U și CS U, iar rivalitatea dintre cele două chiar a condus la conflicte violente între fani. Primăria nu își mai dorește o atmosferă încărcată în Bănie, astfel că le-ar fi transmis celor doi finanțatori rivali să găsească de comun acord o soluție pentru încetarea acestei situații”, a scris sursa citată.

Astfel, Adrian Mititelu și Mihai Rotaru se simt, practic, puși în fața unei decizii căreia, vrând-nevrând, trebuie să i se supună, dar sunt obligați să urgenteze acest proces. Anul 2024 este unul electoral, iar în Craiova s-ar dori rezolvarea situației până la acel moment. Mutarea-șoc ar urma să se producă în această vară sau, cel mai târziu, în vara anului viitor, iar Craiova ar rămâne cu o singură echipă în Liga 1. 

Patronul de la actuala CS U Craiova a fost asociat, în trecut, cu Petrolul Ploiești și CSA Steaua, astfel că este posibil și ca acesta să aleagă un alt drum în fotbal, aspect deja speculat de presă în ultima vreme. Acest scenariu ar presupune ca Adrian Mititelu să fie principalul conducător și să aibă, în paralel, și sprijinul primăriei.

Vizualizări: 3,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: