Politică

Prefectul începe un nou război. Cu carierele miniere!

Prefectul de Gorj Corneliu Răducan Morega a fost marți în satul Runcurel, puternic afectat de extinderea carierelor miniere. Este satul în care mai toți oamenii beneficiază de consilierea organizațiilor de mediu care au militat ani la rând pentru blocarea carierelor miniere și în mare parte au reușit.

Satul Runcurel este situat între carierele Roșiuța și Jilț, tocmai de aceea așa-zișii ecologiști și-au făcut acolo cartierul general.

Probabil că Instituția Prefectului este bombardată cu sesizări de la localnicii din Runcurel, dar mai multe sigur acestea sunt scrise după dictarea activiștilor de mediu finanțați din afara țării, pentru a submina independența energetică a României.

“Astăzi a avut loc în satul Runcurel, din comuna Mătăsari, o întâlnire cu localnicii, care au depus numeroase sesizări cu privire la modul în care sunt afectați ca urmare a extinderii lucrărilor de exploatare a cărbunelui. În această zonă, cariera a ajuns foarte aproape de locuințele oamenilor, iar starea de nemulțumire a cetățenilor este mare, deoarece, până acum, nu s-a găsit o soluție pentru despăgubirea lor”, a transmis prefectul de Gorj

Localnicii s-au plâns și de faptul drumul care face legătura cu cimitirul satului ar putea să fie afectat de lucrările miniere, astfel încât vor fi nevoiți să ocolească o distanță mare pentru a putea ajunge la mormintele membrilor familiei sau atunci când are loc un deces.

Peste o sută de localnici din Runcurel au fost expropriați, dar alții o sută nu au acceptat condițiile propuse de Complexul Energetic Oltenia. Asta și pentru că activiștii de mediu au fost de mai multe ori la Runcurel pentru a convinge oamenii să nu accepte exproprierea, scopul lor fiind închiderea carierelor.

Vizualizări: 3,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: