Politică

Sloganurile false ale USR! Prefectul Corneliu Răducan și-a pus cumătrul director de cabinet!

”...fără zeci de mii de sinecuri” era unul din sloganurile afișate de Alianța USR-PLUS în campania electorală din decembrie, anul trecut. După ce gorjenii le-au dat votul și s-au văzut la guvernare, pluseriștii au dosit pancartele și au făcut exact ce clamau despre celelalte partide. Adică au făcut numiri din pix și le-au oferit slujbe bine furajate rudelor și apropiaților.

Corneliu Răducan Morega, numit, recent, în funcția de prefect al județului Gorj, și-a adus după el chiar pe cumătrul său. 

Avocatul Florin Dondera a fost plantat de moșul copiilor săi în funcția de șef al cancelariei Instituției Prefectului-Județul Gorj, o sinecură remunerată consistent, în raport cu lipsa de experiență în administrație a acestuia.

”Am avantaj pentru că a venit cu mine și a acceptat propunerea mea de însoțire în cadrul Prefecturii a unui avocat destul de echilibrat și cu foarte multă experiență în spate, în aceste procese administrative. Este vorba de colegul meu dl. avocat Dondera, fără de care îmi era mai greu. Este directorul cabinetului prefectului”, afirma Corneliu Răducan Morega, la scurt timp după instalarea în funcția de prefect. 

Despre Florin Dondera presa locală a scris că a primit cinci contracte de reprezentare juridică de la doi ex-directori PDL-iști ai fostului Complex Energetic Rovinari, deși unitatea economică avea angajată o armată de juriști.

Potrivit presei, în vreme ce îi apăra pe aceștia, avocatul se judeca cu administrația unității energetice, deci cu aceiași directori, din postura de apărător al sindicaliștilor, pentru drepturi salariale. 

Mai mult, chiar un raport al Corpului de Control al Instituţiei Prefectului a descoperit, în 2012, că Primăria Fărcăşeşti a încheiat, de la începutul acelui an, mai multe contracte de reprezentare juridică, fără a avea o aprobare din partea consiliului local, cu cabinetul avocatului Dondera care încasase deja, în nouă luni, 67.500 de lei.

Revenind la prefectul Răducan Morega, acesta și-a creat cu mâna lui o situație care se va împuți cât de curând. A pus presiune, prin declarațiile publice, pe agenția de mediu, care a lăsat fără autorizație depozitul Polaris de la Târgu Jiu. De marți începând, vom vedea în tot județul ghene pline cu gunoi. Polaris a rămas fără autorizație din 23 martie, pe o perioadă de șase luni, timp în care trebuie să rezolve problema mirosului care afectează un cartier din Târgu Jiu.

Mirosul nu va dispărea doar pentru că nu mai ducem gunoiul acolo, doar că acum o să pută tot județul. Alternativa ar fi să ducem deșeurile la Drobeta Turnu Severin, unde depozitarea costă 330 de lei pe tonă, față de 200 cât era la Târgu Jiu. Dacă adăugăm și transportul, vom afla că măsura heirupistă din mandatul prefectului Morega ne va dubla factura la salubritate, iar mirosul va fi peste tot, nu doar într-un cartier.

Vizualizări: 3,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: