Politică

Veceul din fundul curții, adus în fața MAI

Sindicaliștii din EUROPOL au protestat într-un mod inedit, joi, în fața Ministerului  Afacerilor Interne. Aceștia au adus în curtea MAI-ului mai multe toalete ecologice, în semn de protest împotriva condițiilor de muncă în care polițiștii își desfășoară activitatea. 

Potrivit Europol, scopul acestui protest inedit a fost prezentarea condițiilor insalubre în care polițiștii își desfășoară activitatea. Polițiștii îl acuză pe Lucian Bode că prezintă presei statistici ce nu corespund cu realitatea și nu reflectă condițiile în care lucrează.

Polițiștii atenționează  că lucrurile sunt cu atât mai grave în acest moment, în  contextul  actualei pandemii de coronavirus. Ei atrag atenția că în aceleași grupuri sanitare insalubre trebuie să îi primească și pe cetățeni. Cei din Sindicatul Europol au atașat mai multe fotografii dezolante, cu grupuri sanitare insalubre pe care aceștia le folosesc, din mai multe zone ale țării.

 “Aceste aspecte contribuie într-un mod covârșitor la demoralizarea colegilor noștri, condamnați efectiv să lucreze în adevărate focare de infecție, iar în subsidiar la pierderea autorității instituționale în contextul în care sunt nevoiți să conducă în caz de nevoie persoanele venite în audiență către „grupurile sanitare” în care se pot îmbolnăvi iminent”, se mai arată în articolul urcat pe site-ul Europol.

Vizualizări: 1,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: