Social

Povestea cutremurătoare a gorjeanului de pe banca FCU Craiova!

Omul din spatele performanțelor celor de la FCU Craiova din ultimii ani și cel catalogat pe nedrept ca fiind omul care schimbă antrenorii, gorjeanul Dan Vasilică, are o poveste de viață cutremurătoare.

Dan Vasilică a vorbit pentru prima dată despre cea mai mare victorie din viața lui, și anume, momentul când a reușit să învingă cancerul. 

Antrenorul gorjean care este calificat ca preparator fizic, se află la FCU Craiova de când echipa evolua în eșaloanele inferioare. Pentru că a continuat să își facă meseria constant, indiferent de antrenorii care au trecut pe la echipă, a fost catalogat ca fiind omul de încredere al lui Adrian Mititelu.

Puțină lume cunoaște însă povestea de viață a antrenorului care a început munca de jos, din Liga 4 gorjeană, ajungând acum la Liga 1 cu oltenii din Bănie.

Preparatorul fizic al lui FC U Craiova a dezvăluit recent cel mai dificil moment din viața sa, petrecut în 2016, peste care a reușit să treacă, deși nu a urmat întocmai indicațiile medicilor, continuând să-și facă meseria.

„Da, am avut o problemă gravă. Am avut… Nu am vorbit niciodată despre această chestie… Am avut o tumoare. Am avut cancer la ficat. A fost… complicat tare. Nu m-am lăsat doborât, nu am ascultat, până la urmă, nici sfatul medicilor, care mi-au zis clar că nu mai pot să-mi facă această meserie în fotbal.

Mi-aduc aminte că după prima zi de chimioterapie pe care o făceam la Brașov, eu m-am dus la meci, echipa mea juca și am zis că trebuie să fiu acolo. Am condus pe Valea Prahovei, nici nu prea mai aveam putere să calc ambreiajul.

Conduceam, opream să vomit – efectul chimioterapiei! -, după care continuam. Dar n-am vrut să renunț sub nicio formă la echipa mea, la meseria mea. Cu orice risc! Știu prin ceea ce am trecut…

Pentru că doctorii au spus că trebuie să evit complet stresul. N-au știut să-mi zică ce anume ar fi putut să-mi provoace apariția cancerului, dar era clar că stresul trebuia eliminat. Mi-au spus: ’Renunță la stres, la efort fizic! Dacă nu faci asta…”, a spus Dan Vasilică pentru gsp.ro.

Din fericire gorjeanul a trecut peste această problemă în primul rând continuând să muncească. „Când m-am operat, fetița mea avea o lună, băiețelul 10 ani… Am văzut în această problemă o piedică în ceea ce am de realizat în viață, un obstacol și mi-am zis: dacă vreau să reușesc, trebuie să-l depășesc! Dacă nu, o să mă lovească toți, din toate părțile și o să mă doboare. Da! Nu sfătuiesc pe nimeni să o facă, dacă, Doamne ferește!, se va afla într-o situație medicală ca a mea, să ignore ce spun doctorii. Eu așa am procedat pentru că am simțit că dacă renunț la fotbal, mă termin definitiv. Așa am simțit eu și am procedat cum am crezut că e bine. Te gândești că viața e cel mai de preț lucru, dar când ai o problemă de sănătate gravă, cum am avut eu, realizezi că mai afectați pot fi cei din jurul tău, familia.

Poate unii gândesc așa: ’Mi-am trăit poate viața frumos, am 50 de ani, asta e…’, dar când acasă te așteaptă o fetiță de o lună și un băiețel de 10 ani, îți dorești și te agăți de orice ca să trăiești și să ajungi la ei, să nu-i lași singuri”, a mai spus Dan Vasilică.

Dan Vasilică este în staff-ul lui FCU Craiova din iulie 2019, fiind de patru ori și antrenor interimar. El este preparator fizic, dar are și licența A de antrenor. Înainte să intre în fotbal, Vasilică a lucrat la Penitenciarul din Târgu Jiu.  Ca antrenor, Dan Vasilică a activat în Gorj la Internațional  Bălești și ca preparator fizic la Pandurii. Din 2018 a renunțat la antrenorat și a devenit preparator fizic. Până să ajungă la FCU a lucrat la Csikszereda și la FC Argeș, în staff-ul lui Emil Săndoi.

Vizualizări: 1,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: