Social

Au descoperit o comoară de pe vremea romanilor !

O comoară din vremea romanilor a fost descoperită de doi tineri, într-o pădure din județul Gorj. Descoperirea constă într-o oală de lut, cu peste o mie de denari romani  republicani. 

Peste 1300 de monede de argint erau îngropate în pădure, la cca 40 de centimetri adâncime, la marginea unui drum forestier. 

Monedele romane au fost descoperite de doi tineri din județul Gorj, Dumitru Dorel Boghian și Ovidiu Andreca, care au predat cele 1.313 monede din argint Direcției Județene pentru Cultură Gorj. 

„Monedele au fost descoperite împreună cu 32 de fragmente ceramice, la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri. (…) Monedele au fost fotografiate față-verso,ulterior fiind ambalate în 14 pungi, dintre care, 13 cu câte 100 de monede și o pungă cu 13 monede. Fiecare pungă a fost numerotată, capsată și ștampilată. Toate cele 14 pungi cântăresc aproximativ 5.123 de grame. Cu ajutorul lui Dumnezeu și a bunului meu prieten Ovidiu Andreca, după o vreme urâtă și ploioasă pe data de 18-06-2023, am ieșit la detecție într-o pădure foarte frumoasă din Gorj. După câteva ore de detecție cu multe sârme și capace de conserve, cu drumuri abrupte și nămoloase, a ieșit soarele și pe strada noastră, norocul ne-a surâs și am descoperit ulcica cu arginți, un frumos tezaur monetar de 1313 Denari Romani Republicani în perfectă stare. Monedele au fost predate conform legii la DJC Gorj“, a transmis Dumitru Dorel Boghian pe Facebook.

Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: