Actualitate

Noul director din CE Oltenia: Trebuie să ai voință, dorință și putință să faci ceva

Noul membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Gigel Jianu, a spus că este convins că va face treabă bună în noua funcție. “Răspund de activitatea minieră, cu tot ce presupune acest lucru, inclusiv cu ceea ce prevedere planul de restructurare. Am convingerea că până la urmă vom face treabă bună, nu te duci undeva cu gândul de a strica”, a spus Gigel Jianu la Tele 3.

Acesta a explicat și pe ce se bazează: “Trebuie să ai voință, dorință și putință să faci ceva și eu cred că le am pe toate”.

Jianu a fost timp de patru ani primar la Motru și spune că este mulțumit de ceea ce a lăsat în urmă, chiar dacă nu a mai fost ales pentru un al doilea mandat. “În urmă cu câțiva ani nimeni nu îmi dădea șanse la Primăria Motru și după patru ani am reușit să rezolv aproape toate problemele. Am preluat primăria aproape în stare de insolvență și am lăsat-o aproape fără nicio datorie, plus cu 16 proiecte în derulare”, a spus Gigel Jianu.

Noul director va avea însă misiunea să închidă cariere miniere, așa cum prevede planul de restructurare. Prima care se va închide va fi Cariera Peșteana, la 1 ianuarie 2022. Urmează carierele Lupoaia și Husnicioara la 1 ianuarie 2023, Cariera Jilț Sud la 1 ianuarie 2024, ultima fiind Cariera Tismana la începutul anului 1 ianuarie 2025.

Jianu recunoaște că restrângerea activității miniere va afecta primăriile din punct de vedere al veniturilor.

Vizualizări: 4,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: