pamFLEȚI

Sectanții de la Bankwatch nu vor nici centrale pe gaz la CEO. Ca și cum acestea ar exista! 

O nouă ”bătălie” se întrevede la orizont din partea ONG-urilor. După ce au lăsat baltă cărbunele, fiindcă nu prea mai constituie o problemă în momentul de față, Bankwatch stă cu ochii pe proiectele centralelor pe gaz care ar urma să se implementeze și la CEO. Critica vine oarecum în avans, că la CEO… despre centrale pe gaze, nici pomeneală! Nu e nimic în locul grupurilor pe cărbune deja închise! Obiectiv atins de termitele sorosise! 

 

Iată de ce se văita, acum trei zile, ONG-ul: ”Fondurile europene precum Fondul de Modernizare, Fondurile de Coeziune și Fondul pentru Redresare și Reziliență sunt menite să ajute țările să-și îmbunătățească situația economică prin modernizarea infrastructurii energetice, printre altele. Totuși, alocările planificate în România și Polonia pentru perioada financiară 2021-2027, analizate de Bankwatch, riscă să crească dependența țărilor de gaze și să submineze inclusiv tranziția energetică."

Sigur că da, băi, sectanților, probabil vă referiți la strategia de subminare a economiei naționale, acțiune la care voi contribuiți din plin. 

În România, autoritățile au alocat cel puțin 1,7 miliarde de euro din fonduri UE pentru proiecte bazate pe gaz fosil, precum conversia centralei electrice de la Ișalnița sau creșterea capacității de înmagazinare la depozitul de gaze de la Bilciurești. Dacă se vor face vreodată… greu de spus. Sectanții continuă să ne spună că :

"În perioada august 2022-ianuarie 2023, România a reușit să reducă consumul de gaze fosile cu aproximativ 25%. Aceasta a fost o realizare importantă, dar planurile guvernului ar putea să inverseze această tendință. Investițiile pe care le-am analizat conduc la o creștere de patru ori a finanțării infrastructurii de gaze din fonduri UE, față de alocările din perioada precedentă a bugetului UE. Aceasta ar fi o decizie riscantă care va crește foarte mult consumul de gaz. Guvernul trebuie să revizuiască aceste planuri și să renunțe la proiectele care nu contribuie la atingerea neutralității climatice”, a spus Raluca Petcu, coordonatoarea campaniei gaze fosile la Bankwatch România.

Vedeți de ce îi numesc eu pe unii "acarieni"? Tocmai fiindcă sunt atât de nocivi, încât își pierd simțul ridicolului în totalitate. Cărbunele poluează sectanților, dar când ne-a îndemnat Ursula să importăm energie din Ucraina, produsă tot pe cărbune, nu v-am auzit gura!! Ce dovedește asta? 

Mergem la hidrocentralele abandonate, dragi sectanți. Alea produc energie verde, chiar mai verde decât mi-aș dori eu să vă văd la față. Și acolo sunt sistate lucrările din cauza voastră, fiindcă nu-i mai merge marșalierul "Racului de Ponoare" de care nimeni nu a auzit în afară de voi, ba că nu se mai poate face rafting pe Jiu, ba ca moare vidra și vipera de sete. Cât de ticăloși sa fiți încât să duceți lucrurile atât de departe? 

Acum, în ultima fază, veniți și spuneți că nici pe gaz nu suntem conformi!! Conformi cu cine, băi? Toată lumea asta caută producția, timp în care noi devenim consumatori de top. Mă opresc, dar nu înainte de a vă transmite un mare MARȘ! Păcat că în țara asta nu avem un sistem minim funcțional, sistem care să vă dea pe cale de consecință, fix ce meritați. O celulă. O celulă mică și fără bec vreau să spun!

Vizualizări: 4,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: