Ultima oră

Polițiștii vor fi la datorie în noaptea de Paște 

Peste 9.000 de poliţişti vor acţiona pentru menţinerea ordinii în perioada Paştelui.

Poliţiştii vor acţiona, zilnic, la nivel naţional, în perioada sărbătorilor pascale pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane, cât şi în proximitatea lăcaşurilor de cult, cu ocazia sărbătorilor pascale, a informat IGPR. Vor fi asigurate astfel măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, aerogări, pieţe, târguri, oboare), în proximitatea lăcaşurilor de cult, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, precum şi în localităţile turistice, zonele de agrement şi spre punctele de trecere a frontierei. 

"În această perioadă, peste 1.600 de poliţişti rutieri, în medie, zilnic, vor acţiona pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre şi dinspre staţiunile turistice", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru monitorizarea traficului rutier şi coordonarea dispozitivelor de circulaţie, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave şi menţinerea unei atitudinii prudente în trafic, poliţiştii rutieri vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar în întreaga ţară.

 

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: