Eveniment

Polițist amenințat cu sticla de benzină

Un gorjean din Berlești a fost trimis în judecată pentru ultraj, pentru o faptă comisă acum doi ani. Acesta a fost agresiv cu fosta soție, care a sunat la 112. 

Când au ajuns polițiștii la fața locului, l-au găsit pe individ cu o sticlă cu benzină în mână, în care a introdus un material textil pe care l-a aprins, gest prin care a dorit să amenințe agentul de poliție.

“Acesta a coborât cele câteva trepte ale casei gesticulând cu mâna în care ținea dispozitivul de incendiere improvizat înspre agentul de poliție care, ajungând la circa 2-3 metri de inculpat, a fost stropit pe cămașă și pantaloni cu benzina din recipient, materialul textil aprins căzând la circa 1 metru lângă inculpat”, se arată în rechizitoriu.
Polițiștii l-au imobilizat rapid pe agresor și l-au dus la poliție, apoi la spital, la Psihiatrie.

Cel acuzat nu și-a recunoscut fapta. A spus că a pus benzină într-un recipient de sticlă de 250 ml. în care a introdus o bucată de material textil pe care a aprins-o cu intenția de a lipi sub flacără cablul de la o motosapă. A mai spus că nu a observat că în curtea sa intraseră lucrătorii de politie, iar în momentul în care unul dintre aceștia a ajuns la circa 2-3 metri de el și a strigat să stea, s-a speriat aruncând sticla din mână fără a avea intenția de a-l lovi pe polițist.
Acuzatul are 65 de ani și a fost condamnat, la finalul lunii trecute, la un an de închisoare cu suspendare. Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești nu este definitivă.

Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: